Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Underhåll dina tak - Bästa lösningen för lång livslängd!

Hur ser det egentligen ut därute på taket? Om du inte vet så är det inte så konstigt för det är inte så många som regelbundet tar sig ut på taket för att se om färgen har börjat skalas av och om det finns repor som behöver repareras eller plattor som har lossnat. Sedan så är det förstås så att olika typer av tak kommer att behöva olika typer av underhåll och reparation, och det här är ju inget som en lekman har koll på. Du kan t.ex. få hjälp med takunderhåll i Stockholm.

Om du vill förlänga ditt taks livslängd så gäller det att ge det gott underhåll, och det regelbundet. Det här kan betyda lite olika saker som att:

  • Med jämna mellanrum se över vattenavrinning och att det inte samlas vatten på taket
  • Se om det finns grenar eller annat som leder till skador i form av repor
  • Ta reda på om det fattas tegelpannor
  • Se över innertak

Om man inte själv har tid att klättra upp och undersöka takets skick så bör man anlita en tjänst som kan komma och se över olika typer av tak. Det här kan man ju även behöva då man kanske behöver underhålla flera tak av samma eller olika slag.

Viktiga åtgärder

För att tak ska få längre livslängd så bör man vidta åtgärder som att reparera repor så snart som de uppstår, måla om plåttak med jämna mellanrum, och byta ut trasiga tegelpannor som även utgör en fara för förbipasserande där nedanför.

När man anlitar en takservice så är det inte nödvändigtvis så att man måste överlåta allt jobb till servicen. Många gånger så kan man få goda råd och tips om vad man själv kan göra för att undvika skadorna och därmed slippa nya reparationer och ökade kostnader.

Professionellt underhåll

Framförallt så ska man se till att taket får professionellt underhåll. Man måste underhålla på rätt sätt med produkter som ger det önskade resultatet och som inte är farliga för en själv eller för miljön. Sedan så är det förstås så att tak på ett naturligt sätt befinner sig på en höjdnivå som inte är lämplig för alla. Istället för att själv känna stress och press av att befinna sig så långt upp så kan man stanna på marken och låta ett proffs röra sig fritt och säkert på taket för att undersöka och behandla eventuella skador innan de leder till verkliga problem med taket och resten av huset.