Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Takskottning & Snöskottning – Hög tid att ordna med vinterns takskottning!

 

När julhelgen närmar sig med stormsteg så är det bara att inse att snön snart kommer att vara ett faktum, i Stockholm har det redan varit snö i omgångar. Senhöstens första snö bör inte vara signalen om att det är dags att ordna med takskottning, det här ska man ha ordnat med innan dess! Det är inte så komplicerat att se till att man har beredskap för den tunga snön då den kommer, men man bör aldrig lita på att det ordnar sig i sista sekund för de som är proffs på det där med att skotta tak de bokas upp i god tid…

 

Takskottning & Snöskottning - Stockholm

 

Ja se det snöar

Nu kanske man inte längre ropar hurra och tycker att det är roligt att se att det snöar där utanför. Särskilt inte då man har ansvaret för en fastighets snöröjning och inser att man inte har någon att kalla in för säker och effektiv takskottning. Har man en vaktmästare med rätt utrustning och kontakter så är det ju jättebra, men för de flesta så är det bättre att ha kontakt med ett företag som med kort varsel kan skicka ut personal som tar hand om snön som ligger i farliga drivor på taket. När man har ett avtal så innebär det att man snabbt kan få hjälpen och att de som kommer redan är insatta i saker som:

  • Hur taket ser ut
  • Hur man kommer till på bästa sätt
  • Vilka säkerhetsåtgärder som krävs på gatan
  • Hur många som behövs för att skotta taket

Det här är sådant som spar på tid och energi då man inte behöver förklara på telefon vad som ska göras med hopp om att det fullbokade skottningsföretaget som man har fått fatt i kommer att dyka upp i tid.

 

Viktigt att tänka på

Om det är så att man normalt sett inte använder sig mycket av taket så kanske man glömmer saker som vem som har nyckeln till dörren eller luckan som leder ut till taket. När teamet som ska ta hand om takskottning dyker upp så finns det inte tid för att leta efter nycklar eller ringa låssmed. Samma team ska antagligen vidare till andra kunder som också måste ta hand om farlig snö som hotar att rasa ner över trottoarer på Stockholms gator.

 

Med god förberedelse så kan det där med skottning av tak bli en enkel sak som man inte funderar så mycket på. Har man bokat med skottningstjänsten i god tid så kanske man till och med glömmer bort att se snön som ett besvär då den börjar falla och då kan man ju stämma in med den yngre generationen om att det ändå var rätt roligt, hurra!