Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Takläggning i Stockholm- så går det till

2018-04-10
Vid en takläggning kan det vara mycket att tänka på, som vilket slags tak med vilket slags material som du ska välja. Takfix gör takläggningar i Stockholm och hjälper er genom processen.

Innan en takläggning behövs

Innan en ny takläggning med nya pannor är ett måste rekommenderar Takfix er med hus i Stockholm att själva inspektera ert tak för att se vilket skick det är i. För att vara på den säkra sidan och inte behöva lägga pengar på en takläggning är det bra att se så att takpannor, plåt och taket under pannorna är helt och håller tätt. Om det istället finns problem med taket kan en takläggning behövas.

 

Om du gör detta med jämna mellanrum kan du själv upptäcka eventuella skador på ditt tak innan en takläggning av nya pannor eller en renovering av ditt tak blir ett måste.

 

Få hjälp med takläggning i Stockholm

 

Välj rätt tak till ditt hus i Stockholmsområdet

När en takläggning görs på ditt hus i Stockolmsområdet kan du välja mellan flera olika material till ditt tak. Du kan exempelvis välja tegelpannor som är tåligt mot väder och vind, långlivade plattor i betong eller det lite billigare alternativet takpapp. Vilket material du använder vid din takläggning i Stockholm beror på vilket slags hus du har och vilka önskemål du har.

Ibland kan en totalrenovering av ditt tak vara nödvändigt och då byts skadade delar av taket ut och sedan görs en takläggning med nya takpannor eller annat material. Vid er takläggning i Stockholm sköts även uppsättning av hängrännor, stuprör och annat av takläggarna. Det material som blir över från takläggningen tas också till soptippen och sorteras.

Att renovera sitt tak i Stockholm eller göra en takläggning med nytt takmaterial har ett antal fördelar. Ditt nya tak kommer exempelvis att vara mer tåligt mot väder och vind.