Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Det här är en patentbyrå

2019-02-18
Det finns flera tillfällen då det kan bli aktuellt att ta hjälp av en patentbyrå. Det kan exempelvis vara vid frågor om bland annat patent samt skydd av varumärken och design.


Det finns många tjänster som en patentbyrå kan hjälpa till med.


Läs mer även här om en patentbyrå i Stockholm

Tjänster hos en patentbyrå

Till en patentbyrå kan man vända sig för att få hjälp med patent av en produkt samt med funderingar kring sådant som skydd av varumärken, av särskilda designer som man har skapat samt andra typer av frågor kring upphovsrätt.

Ibland kan frågorna vara många. Man kanske vet att en produkt eller annat kräver en viss typ av skydd, men inte riktigt vad som behövs. Vid dessa tillfällen kan ofta en patentbyrå finnas med och vägleda i valet fram till rätt typ av skydd som passar i det enskilda fallet. Vid vissa typer av patentbyråer kan man också få hjälp vid de fall som man misstänker att det skydd som gäller för en viss produkt, design eller något annat har överträtts.

Hjälp av patentbyrå

Det finns alltså flera tillfällen då man kan tänkas vara i behov av de tjänster som en patentbyrå erbjuder med allt från patent av produkter till skydd av design. Vilka tjänster som erbjuds kan skilja sig från byrå till byrå. Om man känner sig osäker på vad man kan få hjälp med kan det vara bra att rådfråga sin lokala patentbyrå.