Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Bo i Stockholm

2017-12-05

Planerar du att besöka Stockholm? Hotellutbudet här är väldigt stort så vi tänkte hjälpa dig med att tipsa om fyra boenden med olika karaktär och lägen.

Läs om hur du upplever Stockholm bäst här.

 

Centralt och nära nattliv
Scandic Park vid Humlegården är ett prisvärt hotell med stora härliga rum och ett centralt läge. En kort promenad genom lummiga Humlegården så är man vid Stureplan som erbjuder allt från lugna spa till ett pulserande nattliv. Bara 500 meter från hotellet ligger arenan Stadion, här arrangeras fotbollsmatcher, konserter och andra evenemang. Det finns goda förbindelser med lokaltrafik, både buss och tunnelbana från hotellet.

 

Charmiga Gamla stan
I ett fint 1600-tals hus på Lilla Nygatan finner man Rica Hotel Gamla Stan. Rummen är inredda i gustaviansk stil och hotellets ekologiska frukost smakar fantastiskt. Från Rica Hotel har du gångavstånd till många sevärdheter, bland annat Slottet. Du bor nära tunnelbanan och har gångavstånd till flera restauranger och affärer i Gamla stan.

 

Södermalm – trendigt och livligt
Scandic Malmen är perfekt om du vill bo på Södermalm som är en trendig och livlig stadsdel, med gångavstånd till Medborgarplatsen som består av många mysiga uteserveringar och butiker. Här finns även närhet av SoFo som är känt för sin levande kultur, kreativitet och nischade shopping. Tunnelbanan ligger i närheten och även pendeltåg om man vill utforska Stockholm med omnejd. Hotellet har en bar – ”lilla hotellbaren” – med DJ och ibland levande musik, det är ett populärt ställe för After Work.

 

Lägenheter ute på det gröna Gärdet
15 minuters busstur utanför stan så kommer du till Gärdet, ett härligt ställe att bo på. Vi rekommenderar Biz Apartment som ligger i denna gröna oas. Här bokar du en fint inredd lägenhet med fullt utrustat kök, det passar perfekt för familjer eller för den som vill ha en längre vistelse. Det är vackra omgivningar och promenadavstånd till Djurgården. I området finns flera restauranger och butiker.