Stockholms-guiden.se

Planerar du ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm? Då har du hittat rätt!

På denna sida hittar du tips och information om aktuella händelser och evenemang i Stockholm.

Allsång på Skansen

Varje sommar direktsänder SVT allsångskväll från Solidenscenen på Skansen i Stockholm Varje vecka underhåller ett gäng artister och sjunger välkända visor tillsammans med publiken på plats. Första programmet sändes redan 1979 med Bosse Larsson som program- och allsångsledare.

En sommar utan allsång är ingen riktig sommar. Sedan 1990 har programmet sänts årligen varje sommar. När Lasse Berghagen tog över som programledare efter Bosse fick programmet en riktig uppåtskjuts och några år senare hade programmet så många som 2 miljoner tittare varje vecka. Signaturmelodin till programmet ”Stockholm i mitt hjärta” är skriven av Lasse.

När Lasse Berghagen slutade tog Andres Lundin över och de senaste åren har programmet letts av Måns Zelmerlöv. I år är det för första gången dags för en kvinnlig allsångsledare, 2014 står Petra Marklund på scenen redo att ta över som programledare. Första tisdagen efter midsommar är det dags för sommarens första program.

För den som vill uppleva uppträdandena live så kan man besöka Skansen. På tisdagar ringlar sig köerna långa då många köar flera timmar för att få en plats framför scenen. Det går inte att förboka biljetter utan det är vassa armbågar och lång väntan som gäller